Hlavním zdrojem vitaminu B12 v potravě jsou živočišné produkty jako: vejce, mléko, sýry, maso a vnitřnosti. V rostlinné stravě se téměř nenachází. Je tedy vhodným doplňkem zejména pro vegetariány a vegany, kteří mohou mít omezený příjem zdrojů vitamínu B12 z potravy.
Pomáhá při tvorbě zdravých červených krvinek, které zajišťují přenos kyslíku v těle.
Podporuje zdraví nervového systému a může snížit riziko neurologických onemocnění.
Spolupracuje s vitaminy a minerály (např. vápník, vitamín D) na podpoře zdraví kostí.
Nezbytný pro tvorbu DNA, což je klíčové pro růst a vývoj buněk.
Pomáhá přeměňovat potravu na energii a zvyšuje metabolismus.
Pomáhá při tvorbě hemoglobinu a může předejít chudokrevnosti.
Naše webové stránky, na které hodláte vstoupit, jsou určeny výhradně odborníkům dle zákona číslo 40/1995 Sb. O regulaci reklamy ve znění pozdějších předpisů.
Odborník ve smyslu §2a zákona číslo 40/1995 Sb., je osoba oprávněná předepisovat nebo vydávat léčivé přípravky či zdravotnické prostředky nebo osoba oprávněná poskytovat zdravotní péči. Pokud osoba, která odborníkem není, vstoupí na tyto webové stránky určené odborníkům, riskuje tím nesprávné porozumění obsahu těchto stránek a z toho plynoucí rizika.